ترامپ: قطر خیلی به آمریکا در خصوص پرونده ایران کمک کرد سردار سلامی: عبارات رئیس جمهور آمریکا تاثیری بر ملت ایران ندارد وزارت خارجه زمان نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی را اعلام کرد مجمع تشخیص با پالرمو به‌صورت مشروط موافقت کرد رهبر انقلاب: مشکل اصلی زورگویان غربی نفی تمدن باطل آن‌ها از طرف جمهوری اسلامی است امیر قطر در دیدار با ترامپ: خواهان برقراری صلح هستیم دیدار هیئت رژیم صهیونیستی با نمایندگان آمریکا در دوحه پاپ لئو: تمام تلاش خود را برای تحقق صلح جهانی به کار خواهم گرفت | معرفی واتیکان به‌عنوان میانجی درگیری‌های جهانی شهادت ۲۰ فلسطینی دیگر درپی حملات رژیم صهیونیستی | شمار کل شهدا به ۵۲ هزار و ۹۲۸ نفر رسید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام حمایت تمام‌قد ریاض از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵ شرط مهم ترامپ برای عادی‌سازی روابط با سوریه فرانسه: زمان فشار ویرانگر اقتصادی بر روسیه فرا رسیده است لاوروف: روسیه به دنبال گسترش روابطش با جهان اسلام است جزئیات تازه از سفر پوتین به ایران ترامپ راهی دوحه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس مجلس اندونزی خواستار پایان جنگ غزه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراضات گسترده مردم ژاپن به حضور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در کشورشان + فیلم روایتی از دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای امدادگر با رهبر انقلاب قالیباف: حرف‌های دیشب ترامپ نشان داد که او در توهم به‌سر می‌برد | ایران دنبال سلاح هسته‌ای نیست + فیلم رهبر کره‌شمالی بر تقویت توان نظامی کشورش بر پایه پهپادها تأکید کرد واکنش عراقچی به اظهارات شب گذشته ترامپ + فیلم توضیحات عراقچی درباره آخرین اخبار مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا + فیلم وزیر نفت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، تثبیت مواضع و امید به توافق سخنگوی دولت خطاب به ترامپ: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست + فیلم ترامپ و جولانی دیدار کردند + تصاویر رئیس کمیسیون مجلس: چرا باید ویلاهای استان مازندران همه برق داشته باشند اما برق کارخانه سیمان و واحدهای تولیدی قطع شود؟
سرخط خبرها

رئیس جمهور: نگاه ما به آفریقا نگاهی هم‌افزاست | تبادل ظرفیت میان ایران و آفریقا می‌تواند به خوبی صورت گیرد

  • کد خبر: ۱۷۳۷۸۵
  • ۲۱ تير ۱۴۰۲ - ۰۱:۲۰
رئیس جمهور: نگاه ما به آفریقا نگاهی هم‌افزاست | تبادل ظرفیت میان ایران و آفریقا می‌تواند به خوبی صورت گیرد
رئیس جمهور گفت: برخی به آفریقا نگاه استعماری دارند اما نگاه جمهوری اسلامی ایران به این قاره، کرامت انسانی و هم افزایی است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله سید ابراهیم رییسی بامداد چهارشنبه و پیش از عزیمت به سه کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا و زیمباوه در فرودگاه مهرآباد تهران درباره اهداف این سفر با بیان اینکه این سفر به دعوت رسمی روسای جمهور کنیا، اوگاندا و زیمباوه انجام می‌شود، تصریح کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های آفریقایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، روابط خوبی درحوزه‌های مختلف بوده است، اما در گذر زمان برخی روابط دچار توقف‌هایی شده به ویژه در دهه اخیر که با توجه به این ثروت عظیم و منابع طبیعی و معدنی که امروز در آفریقا وجود دارد و با توجه به استعداد‌های بسیار در کشور‌های آفریقایی می‌تواند تبادل ظرفیت‌ها صورت بگیرد.

به گفته رییس جمهور، یکی از حوزه‌هایی که امروز می‌تواند برای ارتباط با آن در سیاست خارجی کار شود کشور‌های آفریقایی هستند که برای ارتباط با ایران ابراز علاقه مندی کرده اند.

وی تاکید کرد: برخی به آفریقا نگاه استعماری دارند، اما نگاه جمهوری اسلامی ایران به این قاره نگاه کرامت انسانی و هم افزایی است.

آیت الله رییسی افزود: در حوزه کشت سرزمینی و کار کشاورزی و مواد پروتئینی در آفریقا زمینه‌های خوبی برای همکاری وجود دارد. در زمینه علم و فناوری نیز در کشور‌های آفریقایی کار بسیار خوبی می‌تواند صورت گیرد. دفاتر علم و فناوری ما می‌تواند در این کشور‌ها فعال شود.

رییس جمهور بیان کرد: در حوزه صدور خدمات فنی مهندسی نیز زمینه خوبی وجود دارد تا صادرات این حوزه انجام‌گیرد.

وی با بیان اینکه سهم ایران در تجارت و اقتصاد آفریقا بسیار پایین است، تصریح کرد: امروز ۱۲۰۰ میلیارد دلار سهم اقتصاد آفریقا است و سهم ایران یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بیشتر نیست.

رئیس جمهور تاکید کرد: امروز ارتباط با کشور‌های آفریقایی از جمله حوزه‌هایی است که در اولویت سیاست خارجی قرار دارد. سیاست همسایگی و ارتباط با کشور‌های مسلمان و همسو از موضوعات مورد توجه دولت است.  

آیت الله رئیسی ابزار امیدواری کرد که در این سفر در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و تجاری و علم و فناوری و فرهنگی گام‌های خوبی برداشته شود.

استقبال رسمی از آیت الله رئیسی، دیدار دوجانبه روسای جمهور، برگزاری نشست‌های مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور، امضای اسناد همکاری و تشریح نتایج رایزنی‌های رسمی در نشست مطبوعاتی مشترک بخشی از برنامه‌های رئیس جمهوری در سفر به کنیا، اوگاندا و زیمباوه است.

رئیس جمهور در این سفر‌ها همچنین در راستای معرفی متقابل ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری ایران و این کشورها، نشست‌هایی را با حضور تجار، فعالان بازرگانی و مقامات اقتصادی ایران و کشور‌های میزبان برگزار خواهد کرد.

این نخستین سفر یک رئیس جمهور ایران به کل قاره آفریقا پس از ۱۱ سال است که در راستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی در عین چندجانبه‌گرایی اقتصادی دولت سیزدهم، با هدف افزایش حضور ایران در اقتصاد حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری قاره آفریقا صورت می‌گیرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->